August break: notitieboek

Ik hou van notitieboekjes. Ik heb er heel veel van thuis. In alle kleuren en vormen. Ik ben, denk ik, een beetje aan verslaafd geraakt. Meeste van die schriftjes zijn ook nog leeg. Er staat geen letter in. Gelukkig maar, want mijn huidige notitieboek vaalt een beetje uit elkaar en ik heb een rotzooitje van gemaakt. Ik kan moeilijk nog iets in vinden. Daarom heb ik besloten om een nieuwe te beginnen. Of twee. 

Het grotere notitieboekje wordt mijn dagboek. Ik heb het eigenlijk nooit serieus gedaan, een dagboek schrijven. Laatste tijd heb ik wel gemerkt dat het een uitstekende uitlaatklep voor me is. Als ik alles dat in mijn hoofd zit op papier, of hier op de blog, zet krijg ik meteen meer ruimte in mijn hoofd. Het is heel erg prettig.

Het tweede boekje, het groene, wordt een plek voor de ideeën, quotes, afgeluisterde gesprekken, leuke worden of uitspraken. Je begrijpt het wel. Een boekje waar alles wat ik in mijn schrijven of vertalen kan gebruiken.

Ik overveeg om nog een boekje te gebruiken. Iets wat Susannah Conway een “Creative Dream Journal” noemt. Daar ga ik mooie plaatje in plakken, die mijn dromen en de gewilde toekomst voorstellen. Ik weet dat er hiervoor tegenwoordig Pinterest voor gebruikt kan worden, maar ik ben een beetje ouderwets en ik hou van papier.

Advertenties

2 gedachtes over “August break: notitieboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s